הכשרה מקצועית מתמשכת

אחת המטרות המרכזיות של האגודה היא לסייע לחבריה להתפתח מבחינה מקצועית על ידי הרחבת ידיעותיהם לגבי ברלין וסביבתה. אמנם ניתן למצוא ידע נרחב בספרים וספריות, אך לתפיסתנו ההתפתחות המקצועית הולכת יד ביד עם סיורי התלמדות באתרים שונים ברחבי העיר. על מנת לפתח ולהעמיק את ידיעותיהם של חברי האגודה, האגודה שואפת לארגן סיורים שכאלה פעם בחודש. הסיורים כוללים ביקורים מודרכים באתרים ומפגש עם מומחים מקומיים, כמו גם הרצאות של מומחים חיצוניים ושל חברי האגודה.

הודעות על אירועים אלה מועברות ישירות למדריכי האגודה, ועל מנת להשתתף בהם על המדריכים להירשם באמצעות אימייל. בדרך כלל האגודה מכסה את מירב העלויות של ההכשרה, אך לעיתים נדרשת השתתפות כספית מצד המשתתפים.

באירועים בעלי מספר מוגבל של משתתפים, ההרשמה היא על בסיס "כל הקודם זוכה". אם נותרו מקומות פנויים בהכשרה, האגודה תפתח את ההרשמה לציבור הרחב על בסיס תשלום דמי השתתפות.

מידע רלוונטי בנוגע לסיורים (תיאור, תאריך, שעה, מיקום ועלויות) יימסר לחברי האגודה ישירות.

האגודה גם מעודדת את חבריה לארגן סיורים בתחומי עניין מיוחדים, על מנת להעביר את הידע המצוי ברשותם לחברים אחרים. ארגון הסיורים נעשה בתיאום בין החברים המתעניינים וחברי הועד המנהל של האגודה.

אנחנו מאמינים כי חברי האגודה הם מהמדריכים הטובים ביותר בברלין; יחד עם זאת, אנו בטוחים כי אנו תמיד יכולים להרחיב את ידיעותינו. לפיכך, האגודה מחויבת להציע לחבריה כמה שיותר אפשרויות להתפתחות והכשרה מקצועית.